Wereldwijde storing treft Twitter

©ANP XTRA

In de hele wereld werd vanmiddag melding gemaakt van problemen met het sociale netwerk Twitter. Ook in ons land raakten gebruikers niet op de website.

De site downdetector.com, die meldingen verzamelt van technische problemen met websites, toonde rond 16 uur een plotse piek van probleemmeldingen over Twitter. Rond 17 uur leken de problemen grotendeels van de baan.

De meldingen kwamen de hele wereld, met een concentratie in dichtbevolkte gebieden als het noordoosten van de VS, West-Europa en Japan. Ze hadden vooral betrekking op de klassieke website Twitter.com. 

De mobiele app leek voor de meeste gebruikers wel te werken. Opmerkelijk is ook dat gebruikers van sociale dashboards zoals Tweetdeck en Hootsuite nog wel tweets konden bekijken en posten.

De website lag niet constant plat, maar is af en toe en voor sommige gebruikers toch te bereiken. Dat kan wijzen op een zogenaamde DDOS-aanval, waarbij een website door hackers zo hard bestookt wordt met data dat de servers uitvallen. Zeker is dat evenwel niet. Twitter communiceerde niet over de problemen.

Op internetfora werd gespeculeerd dat er een aanval bezig is uit Russische hoek. Gisteren waarschuwden de Britse en Amerikaanse veiligheidsdiensten dat Moskou een grootscheepse cyberaanval aan het opzetten was. Ook voor deze piste zijn er evenwel geen bewijzen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content