Wim Verhoeven hoofdredacteur af bij HLN

Wilm Verhoeven verlaat na 23 jaar Het Laatste Niews. ©Photo News

Wim Verhoeven, die sinds 2011 hoofdredacteur was van de grootste krant van Vlaanderen, wordt vervangen door ex-hoofdredacteur Frank Depoorter. Het is al de derde verschuiving aan de top van HLN op korte tijd.

Wim Verhoeven werkte al 23 jaar voor Het Laatste Nieuws. In 2011 werd hij benoemd tot waarnemend hoofdredacteur, een functie die in 2012 permanent werd gemaakt.

Maar de jongste maanden werd er al een hoop geschoven rond Verhoeven. Eerst kreeg hij met ex-Tijd-hoofdredacteur Isabel Albers een algemeen hoofdredacteur boven zich. Nog geen maand later schoof Albers al door naar de stoel van 'zakelijk-journalistiek directeur', waardoor ze ook verantwoordelijk werd voor De Morgen en Humo. Toen kreeg Verhoeven Dimitri Antonissen naast zich, in een duobaan als hoofdredacteur. En nu, drie maanden later, wordt Verhoeven dus vervangen door Frank Depoorter.

In onderling overleg, klinkt het in het persbericht van uitgever De Persgroep Publishing. In de mededeling aan het personeel werd gewezen op een verschil in visie over de richting waar HLN uit moest.

Frank Depoorter heeft een verleden bij HLN, waar hij in 2003 begon als sportjournalist. Hij klom er snel op tot co-hoofdredacteur, naast Paul Daenen. Dat duurde tot 2008, toen Depoorter HLN moest verlaten en Daenen alleen doorging. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud