Advertentie

'YouTube gaat Spotify en Deezer achterna'

YouTube, de videosite van Google, heeft plannen voor een betalende muziekdienst. Dat meldt het Amerikaanse muziekblad Billboard. De streaming muziekdienst Spotify en Deezer krijgt er dus een concurrent bij.

Met het Zweedse Spotify en Franse Deezer is het mogelijk om onbeperkt muziek te luisteren, maar daar zitten geen muziekvideo's bij. YouTube zou in dat gat willen springen en zich bovendien meer richten op mobiele apparaten. Ook komt er een gratis variant, maar wie onbeperkt muziekvideo's wil kijken zonder reclame en ook offline wil luisteren, kan tegen betaling een abonnement nemen. De dienst zou nog dit jaar van start gaan, weet Billboard uit goede bron.

YouTube streamt vandaag enkel films tegen betaling, alle andere video's zijn gratis te bekijken. Inkomsten haalt de videosite hoofdzakelijk uit advertenties en de verhuur van videokanalen aan artiesten en bedrijven.

Het is niet duidelijk wat de YouTube-plannen betekenen voor Googles eigen muziekdienst Googles All Access. In tegenstelling tot Spotify biedt die muziekbibliotheek geen gratis optie die wordt gefinancierd met reclame.

YouTube weigert commentaar op het gerucht, maar geeft wel aan dat het altijd op zoek is naar uitbreidingen. 'We willen mensen zo goed mogelijk bedienen en onze partners meer gelegenheden geven om hun fans te bereiken. We hebben op dit moment alleen niets nieuws aan te kondigen.'

YouTube is lang niet de enige nieuwe speler die op de inkomsten uit online muziek aast. Ook Beats Electronics, de producent van hoofdtelefoons opgericht door Jimmy Iovine en rapper Dr. Dre, wil binnen enkele maanden een dienst lanceren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud