YouTube haalt Russia Today uit de lucht

Het geblokkeerde YouTube-kanaal van Russia Today

Het kanaal van de Russische nieuwszender Russia Today op de videodeelsite YouTube is geblokkeerd. De precieze reden daarvoor is niet duidelijk. Op YouTube staat enkel een droge mededeling dat er sprake is van een 'ernstige schending van de regels'.

De timing is op zijn zachtst gesproken opmerkelijk, op een moment dat Rusland volop bezig is met het Oekraïense schiereiland de Krim binnen de Russische federatie te loodsen.

Russia Today zelf laat uitschijnen dat het niet meer is dan een technisch probleem, en dus geen bewuste beslissing van YouTube om zijn videokanaal te blokkeren. De nieuwssite verwijst daarvoor naar een gelijkaardig voorval in 2012, toen zijn video's ook enkele uren onbeschikbaar waren. Toen erkende YouTube dat er een technisch probleem was, en dat er niets mis was met de uitzendingen van Russia Today zelf:

 

RT's YouTube account 'suspended' most likely due to glitch, on exactly same day as same thing happened 2 yrs ago http://t.co/4L3nQgpswt— RT (@RT_com) March 18, 2014

 

Het is nu wachten op meer informatie van YouTube zelf. Russia Today blijft intussen wel gewoon uitzenden via zijn eigen website.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud