Advertentie
opmerkelijk

1.600 euro omzet op openingsdag Gent bitcoinstad

©REUTERS

De openingsdag van Gent Bitcoinstad leverde zaterdagavond rond 21.30 uur al ruim 170 transacties op, goed voor een omzet in Bitcoinbetalingen van ruim 1.600 euro. Dat meldt de organisatie.

In Gent kan al in 26 zaken met de digitale munt bitcoin betaald worden. Bitcoins worden via het internet van persoon tot persoon doorgegeven, zonder tussenkomst van een bank en zonder kosten. Met behulp van de 'bitkassa' kunnen bitcoins meteen omgezet worden in euro's en overgeschreven op de bankrekening van een handelaar.

De openingsdag van Gent bitcoinstad leverde zaterdagavond rond 21.30 uur al ruim 170 transacties op, goed voor een omzet van ruim 1.600 euro. Daarbij zijn alleen de betalingen meegenomen van deelnemers die bitkassa gebruiken, want er zijn nog andere mogelijkheden.

1.600 euro
De openingsdag van Gent bitcoinstad leverde zaterdagavond rond 21.30 uur al 170 transacties op, goed voor een omzet van 1.600 euro.

In Gent trokken zaterdag tientallen geïnteresseerden naar de 26 zaken waar met bitcoins betaald kan worden. De initiatiefnemers van Gent bitcoinstad hopen dat de munt ook op andere plaatsen meer en meer zijn ingang vindt, en dat hoeft niet per se hun verdienste te zijn. 'Bitcoins is een decentraal systeem met een community overal ter wereld, het kan dus vanuit de community groeien', klinkt het.

Bitcoins hebben een variabele waarde, momenteel is één bitcoin ongeveer 209 euro waard, vorige week herhaalden de Nationale Bank en de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) hun waarschuwing over de risico's bij het gebruik van virtuele munten, maar de initiatiefnemers nuanceren. 'Bitcoin is een nieuwe technologie die klein is en nog moet groeien, en daar komt voor een deel onzekerheid bij, maar wij zijn ervan overtuigd dat de technologie die eronder zit een veilige en solide basis heeft', zegt mede-initiatiefnemer Andreas Wauters.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud