2,8 miljoen voor Gentenaars die orde scheppen in de cloud

Mattias Putman (links) en Ewout Meyns, de oprichters van PieSync.

De Gentse start-up PieSync krijgt 2,8 miljoen euro toegestopt van onder meer Fortino, de investeringsmaatschappij van ex-Telenet-topman Duco Sickinghe.

Almaar meer bedrijven gebruiken toepassingen in de cloud voor klantenbeheer, marketing of boekhouding. Die oplossingen gebruiken vaak dezelfde data, maar toch slagen ze er niet in met elkaar te communiceren.

Dat synchronisatie-probleem lost PieSync sinds 2014 op met een plug&play platform dat van de gebruikers geen technische kennis vereist. Oprichters van de Gentse start-up zijn Ewout Meyns en Mattias Putman, twee burgerlijk ingenieurs computerwetenschappen die in 2012 hun job bij de consultinggroep CapGemini opgaven om het synchronisatie-platform te bouwen.

PieSync synchroniseert meer dan 100 software-as-a-service-toepassingen (SaaS) als Google Contacts, Mailchimp, Hubspot, Marketo, Salesforce, Teamleader, Nimble en boekhoudprogramma’s. 'We matchen, mergen, transformeren en monitoren in realtime de data', zegt mede-oprichter Meyns. Het platform detecteert automatisch mogelijke conflicten in contactgegevens en zorgt ervoor dat de verkoop, marketing en de klantendienst efficiënter werken.

Doelgroep zijn kmo's die, in tegenstelling tot grote bedrijven, niet de budgetten hebben om zelf oplossingen te ontwikkelen om de verschillende toepassingen met elkaar te laten communiceren.

Vers geld

De start-up kon in zijn begindagen rekenen op groeikapitaal van het onderzoekscentrum iMinds (ondertussen opgegaan in Imec) en de business angel Dirk Vermunicht. Daarna kreeg het 1,5 miljoen euro van het AAA-fonds (voluit Ark Angels Activator Fund, een samenwerking tussen investeringsmaatschappij PMV, ING België en 57 leden van BAN Vlaanderen) en het SOFI-spin-off-fonds van het Vlaamse Gewest.

Een nieuwe kapitaalronde leverde 2,8 miljoen euro op. Investeerders zijn Fortino, de investeringsmaatschappij van ex-Telenet-topman Duco Sickinghe, en een aantal bestaande aandeelhouders zoals het AAA-fonds, PMV en business angel Dirk Vermunicht.

Commerciële uitbreiding

Het verse geld dient om het sales- en marketingteam uit te breiden. PieSync telt vandaag twintig medewerkers. Eind dit jaar zullen het er dertig zijn.

De focus ligt op de VS, want daar zit de helft van de klanten. Bij de gemiddelde Vlaamse kmo zijn cloudtoepassingen nog niet zo doorgedrongen als aan de overkant van de oceaan.

Toch blijft PieSync voorlopig alles vanuit Gent bestieren. Dat doen ze met een aantal ngelstaligen in het team en een medewerker in Los Angeles. Op termijn wordt wel aan een kantoor in de VS gedacht.

Het bedrijf is zeer zuinig op financiële details. Aantal klanten ('een paar duizend in 40 landen'), omzet en winst blijven geheim. 'De voorbije drie jaren zijn we telkens maal drie gegaan', besluit Meyns.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud