300 Photo Hall-medewerkers dreigen baan te verliezen.

Filiaal van Photo Hall. (Foto: Bert Van Den Broucke)

De elektronicaketen Krëfel mag de Luxemburgse tak van Photo Hall overkopen van Spector. Dat heeft de Brusselse rechtbank van koophandel beslist, zo laat Spector weten in een persbericht. Voor de Belgische vestigingen ziet het er niet goed uit.

Hifi International, zoals de Luxemburgse afdeling van Photo Hall heet, zal zo snel mogelijk ondergebracht worden bij de nieuwe eigenaar.

Wat betreft de verkoopprijs is er nog geen akkoord met het bankenconsortium, zo laat Spector weten in een persbericht. De verkoopprijs zal tussen 1,5 miljoen en 2,8 miljoen euro bedragen en zal dienen om een deel van de schulden die de retaildochter van de Belgische multimediagroep Spector heeft aan het bankenconsortium terug te betalen.

Het bod van 1,5 miljoen dat Krëfel begin deze maand uitbracht op Hifi International stuitte op een njet van het bankenconsortium. De banken - die samen zo'n 30 miljoen euro tegoed hebben - vonden dat bod van Krëfel veel te laag. Daarop verhoogde Krëfel zijn bod naar 2,8 miljoen euro.

De rechter deed geen uitspraak over de Belgische Photo Hall-winkels van Spector. Vorige week trok Krëfel zijn bod op dat Spector-deel in, maar de gerechtsmandatarissen wilden dat het zijn bod gestand deed. Navraag leert dat de rechtbank geen uitspraak deed omdat het bod van Krëfel onvoldoende voorbereid was om tot een contract te leiden. Bovendien was het bod slechts tot vandaag geldig.

De Photo Hall-winkels zijn zwaar verlieslatend. Ze kunnen niet op tegen de concurrentie van MediaMarkt en onlineretailers. 

De toekomst ziet er nu erg somber uit voor de 300 medewerkers van Photo Hall. Hun lot is nog niet bezegeld omdat er nog biedingen lopen van partijen die één of enkele winkels willen overnemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud