50 miljoen extra Vlaams geld voor IMEC

Het nieuwe gebouw van Imec in Heverlee werd begin februari ingehuldigd. ©BELGA

Na de eerder al toegezegde subsidie van ongeveer 30 miljoen euro heeft de Vlaamse regering vrijdag nog eens 50 miljoen euro vrijgemaakt voor de bouw van een clean room bij het onafhankelijke onderzoekscentrum Imec, in Heverlee. De Vlaamse overheid belooft in totaal 100 miljoen steun voor dit project.

Een clean room is een stof- en trillingsvrije ruimte waar onder nauwkeurig gecontroleerde omstandigheden de nieuwe generaties chips ontwikkeld worden. De bouw van een nieuwe installatie is nodig om de volgende generaties geavanceerde chiptechnologieën te kunnen ontwikkelen.

Imec's nieuwe clean room zal in 2016 in gebruik genomen worden, op de nieuwe site op de hoek van de Koning Boudewijnlaan en de Celestijnenlaan in Heverlee. De totale investering zal de komende 5 jaar meer dan 1 miljard euro belopen. Imec werkt hiervoor samen met toonaangevende chipfabricanten, chipsysteembouwers, toestel- en materiaalleveranciers van over de hele wereld en rekent ook op Europese financiële steun.

Imec is een van de belangrijkste nano-elektronicaonderzoekscentra in de wereld. Zowel inzake ICT, gezondheidszorg als energie werkt het samen met mondiale bedrijven. Het heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, VS, China, India en Japan en stelt meer dan 2.080 medewerkers tewerk afkomstig uit 71 landen van wie het overgrote deel in Heverlee. In 2013 werd een omzet gerealiseerd van 332 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud