Belgische app van 100 miljoen houdt op te bestaan

De Brusselaar Jeremy Le Van, de ontwikkelaar achter Sunrise. ©Mari Sheibley

De agenda-app Sunrise van de Brusselaar Jeremy Le Van wordt samengevoegd met de nieuwe Outlook-app van Microsoft. Dat betekent meteen dat Sunrise stopt te bestaan.

Het was groot nieuws begin dit jaar toen de Brusselse app-bouwer Jeremy Le Van zijn app Sunrise voor 100 miljoen dollar verkocht aan de softwarereurs Microsoft. Meteen rees ook de vraag wat Microsoft met de kalenderapp, en met andere overgenomen applicaties als Accompli (e-mail) en Wunderlist (to-dolijstjes) van plan was.

Zijn eigen producten versterken, zo blijkt nu. Microsoft voegt Sunrise en Accompli samen in de nieuwe versie van zijn Outlook-app voor iOS en Android. 'Binnenkort zullen we de beste eigenschappen van Sunrise naar Outlook brengen', zegt Pierre Valade, die zich bij Microsoft bezighoudt met Outlook. 'Dat betekent dat Sunrise op een gegeven moment zal stopgezet worden.'

De gebruikers van Sunrise, een app die geprezen werd om zijn unieke design en gebruikservaring, zullen tijd krijgen om de overstap te maken. Zeker tot de nieuwe Outlook-app alle functionaliteiten van Sunrise heeft overgenomen. Maar de beslissing betekent ook dat Sunrise-gebruikers zullen moeten gebruik maken van de mailfunctie van Outlook, terwijl velen het op prijs stelden dat ze met Sunrise nog een andere mail-app konden gebruiken.

Jeremy Le Van toonde zich op Twitter allerminst teleurgesteld over de beslissing.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud