Gentse bigdataspeler koopt slimme videotechnologie

©Tom Verbruggen

De Gentse bigdataspecialist NGData koopt Rednun, een Nederlandse leverancier van software waarmee videoboodschappen kunnen worden gepersonaliseerd.

Het vier jaar jonge NGData investeert volop in kantoren en mensen om kritische massa te bereiken. Na Gent, San Francisco, New York, Singapore en Parijs volgt nu Amsterdam. Dat gebeurt door de overname van Rednun, een Nederlandse specialist in gepersonaliseerde digitale videoboodschappen. Die draait met een tiental werknemers zowat 1 miljoen euro omzet.

NGData mikt dit jaar op 8,5 à 9 miljoen euro omzet, een flinke groei tegenover de 5 miljoen in 2015. Het bedrijf analyseert voor banken, telecombedrijven en nutsgroepen hun karrenvracht aan klantendata. De software Lily voorspelt als het ware het gedrag van de klanten. Dat helpt banken beslissen wanneer ze welke klanten een aanbod voor een autolening moeten sturen.

Door de overname van Rednun kan dat voortaan ook door middel van een gepersonaliseerde videoboodschap, die uitleg geeft over de modaliteiten van de lening.

NGData en Rednun hebben vroeger al samengewerkt aan een digitale video voor de energieleverancier Essent. ‘Een week voor de energiefacturen de deur uitgingen, anticipeerde Essent met een video die uitleg gaf over de factuur en de meterstanden. Daardoor daalde het aantal oproepen naar het callcenter met 30 procent’, legt NGData-topman Luc Burgelman uit.

NGData heeft honderd medewerkers en werft in de VS een tiental mensen aan. 

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content