Advertentie
start-ups

Miljoenen euro's groeigeld voor Antwerpse en Limburgse start-up

Zonnepanelen op de fabriek van Audi in Vorst. Enervalis helpt gebouwen de beschikbare energie optimaal te gebruiken. ©Photo News

Een tool voor vastgoedontwikkelaars en software voor energiebeheer haalden respectievelijk 1,5 miljoen en 4,2 miljoen euro op.

Enervalis krijgt telkens 1,4 miljoen euro van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, de Limburgse energieholding Nuhma en industriegroep ABB.

Met de ruim 4 miljoen gaat de start-up uit Houthalen zijn software-oplossing voor energiebeheer verder ontwikkelen en internationaal groeien. Het zelflerende IT-platform optimaliseert het gebruik van groene energie en helpt bedrijven hun energiefactuur drukken.

De oplossing kan de vraag en aanbod van energie op een netwerk voorspellen aan de hand van weersvoorspellingen, input van de gebruikers, artificiële intelligentie en big data. 'Onze oplossing laat bijvoorbeeld toe het laden van elektrische wagens uit te stellen tot het moment dat er voldoende hernieuwbare energie beschikbaar is', zegt CEO Stefan Lodeweyckx. Zijn bedrijf telt twaalf werknemers.

Vastgoed

De Antwerpse start-up Sweepbright krijgt van durfkapitaalfonds Volta Ventures 1,5 miljoen euro toegestopt. In een vorige financieringsronde kon het bedrijf ook al Showpad-oprichters Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere, Jeroen Lemaire van de appbouwer In The Pocket en het investeringsfonds Greenpark Investments overtuigen.

De start-up Sweepbright ontwikkelde een mobiele tool waarmee vastgoedmakelaars in een handomdraai panden kunnen inventariseren en publiceren. ©rv

Sweepbright helpt vastgoedmakelaars de omslag maken van het papieren naar het digitale tijdperk. Vandaag gebruiken de meesten nog pen en papier om nieuw vastgoed in te voeren. Raphaël Bochner, mede-oprichter en CEO: 'Een makelaar is tot een halve dag kwijt met het verzamelen en ordenen van alle gegevens over een eigendom vooraleer hij potentiële kopers een aanbod kan doen.'

Met de oplossing van zijn startup kan de makelaar op locatie op zijn of haar smartphone een nieuw aanbod aanmaken. Op die manier kan hij/zij sneller verkopen en de vastgoedportefeuille beter opvolgen.

Investeerder Volta Ventures ziet het potentieel. Managing partner Frank Maene: 'Wereldwijd zijn er miljoenen vastgoedprofessionals die smeken om een oplossing die hen helpt bij het verminderen van hun werkdruk.'

Sweepbright heeft een jaar na zijn oprichting kantoren in Antwerpen en New York. Het onderhandelt met grote wereldwijde vastgoednetwerken en heeft klanten in ons land en Australië (Queensland).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud