November Five haalt ex-toppers van Telenet en Proximus binnen

Vincent Bruyneel werd hoofd strategie en bestuurder bij November Five.

Het Antwerpse digitaal bureau versterkt zich met 'corporate' kennis om zijn omzetgroei en rendabiliteit te ondersteunen.

November Five is een creatief bureau dat digitale oplossingen en producten ontwikkelt. Het bedrijf werd eind 2008 opgericht en heette toen nog Appstrakt, omdat het begon als bouwer van mobiele app(licatie)s.

Doorheen de jaren werd het aanbod van November Five (de datum van oprichting) breder, met expertise in contentplatformen en bedrijfsoplossingen. Het team groeide tot 70 mensen. De klantenportefeuille is er eentje om u tegen te zeggen.

Via het verkoopkantoor in New York haalden de Antwerpenaren The New York Times en AB InBev binnen. In Stockholm bedient November Five de muziekbedrijven Spotify en Amuse. Coca-Cola, KPN en Toyota vervolledigen de internationale portefeuille. In eigen land levert November Five diensten aan de telco's Proximus en Telenet, mediabedrijven Medialaan, Mediafin (De Tijd en L'Echo) en Belga en verder voetbalclub Anderlecht en hr-specialist SD Worx.

Om de groei te bestendigen en uit te breiden binnen Europa versterkt de scale-up zich met twee bekende namen uit de telecomsector. Vincent Bruyneel, die voordien jarenlang bij Telenet werkte, komt over van consultant Deloitte. Hij wordt hoofd strategie en treedt toe tot de raad van bestuur.

Phillip Vandervoort werd in augustus bestuurder bij November Five.

Bruyneel krijgt in het bestuur het gezelschap van Phillip Vandervoort. Hij zal November Five ook adviseren op het vlak van strategie. Vandervoort verliet begin dit jaar Proximus als hoofd van de consumentenpoot. Daarvoor was hij aan de slag bij Microsoft (onder meer als hoofd BeLux en Portugal) en als IT-hoofd bij AB InBev.

November Five mikt dit jaar op een omzetgroei van ruim 10 procent, van 5,4 tot meer dan 6 miljoen euro. De bedrijfswinstmarge bedraagt om en bij de 20 procent, die grotendeels (15%) naar de autonome financiering van de groei gaat. Het bedrijf is nog in handen van zijn oprichters, waaronder CEO Tom Vroemans. Er zijn geen externe aandeelhouders.

Het bureau huist vandaag in de Kammenstraat, in de Antwerpse modebuurt. Eind dit jaar verhuist November Five naar grotere kantoren op het Zuid, nabij de Schelde. Ze kunnen plaats bieden aan 150 mensen - dubbel zoveel als de huidige personeelsgrootte.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content