AI-expert Kurzweil en Twitter-stichter Stone te gast in Antwerpen

Ray Kurzweil ©Lieven Van Assche

SuperNova, het technologiefestival dat eind september voor de eerste keer plaatsvindt in Antwerpen, pakt uit met twee topsprekers. De bekende techdenker Ray Kurzweil en Biz Stone, de medeoprichter van Twitter, maken hun opwachting.

Vooral de komst van Kurzweil, een topingenieur bij Google, is een opsteker. De Amerikaan is een van ’s werelds bekendste denkers en schrijvers over artificiële intelligentie. Zijn belangrijkste stelling is dat innovatie een exponentieel groeipad volgt, wat al vanaf het jaar 2045 zou uitmonden in een wereld waar computers vele malen intelligenter zijn dan mensen.

Kurzweil richtte mee de Singularity University op, een netwerk van experts die met technologie de grote wereldproblemen willen oplossen. De man was nooit eerder in ons land, maar hij heeft wel een Belgische connectie. Twee van de bedrijven die hij oprichtte, werden in de jaren 90 verkocht aan het Ieperse spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie.

SuperNova strikte nog enkele andere topsprekers, onder wie de socialemediapionier Biz Stone. Hij richtte samen met Jack Dorsey Twitter op en lanceerde verschillende andere techbedrijven. Ook de MIT-topper en bio-architecte Neri Oxman, de cyborgartiest Neil Harbisson en het hippe Zweedse designbureau Snask zijn van de partij.

De Tijd interviewde Ray Kurzweil in 2011.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud