Alibaba's betaaldienst wil 9 miljard ophalen

Alipay werkt met het scannen van een QR-code.

Ant Financial, het aan Alibaba gelieerde fintechbedrijf dat Chinezen mobiel laat betalen, zou met een megakapitaalronde 's werelds duurste groeibedrijf worden.

Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van niet genoemde bronnen. 

Ant Financial is het bedrijf achter Alipay, de mobiele betalingendienst die de Chinese e-commercegigant Alibaba in 2004 oprichtte. Alibaba splitste Alipay in 2011 weer af in een apart bedrijf. Ongeveer 520 miljoen gebruikers betalen met hun smartphone via Alipay. Ant Financial biedt ook leningen aan. 

Volgens Bloomberg is Ant Financial in gesprekken voor een private kapitaalronde van 9 miljard dollar. Dat zou het bedrijf tot 's werelds duurste groeibedrijf katapulteren, met een waardering van 150 miljard dollar, vernam Bloomberg. 

150 miljard
Waardering
Ant Financial zou dankzij de nieuwe kapitaalronde gewaardeerd worden op 150 miljard dollar.

De duurste private scale-up tot op heden is Didi Chuxing, de Chinese variant van Uber, met een waardering van 56 miljard dollar. Uber zelf is door de opeenvolgende crisissen in het bedrijf bij de laatste kapitaalronde 'afgewaardeerd' tot 48 miljard dollar. 

Chinezen kunnen via Alipay mobiel betalen door het scannen van een QR-code, die in bijna elke winkel of restaurant in het land te vinden is. Alibaba en zijn afgesplitste onderneming ondervinden wel concurrentie van de internetgroep Tencent, het bedrijf achter het 'Chinese Facebook' WeChat en het bijhorende WeChatPay. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud