Amazon koopt slimme deurbellen en camera's

De start-up Blink maakt slimme camera's voor binnen en buiten. De start-up werd gekocht door Amazon ©Blink

De webwinkelgigant Amazon breidt uit in domotica met de aankoop van de Amerikaanse start-up Blink.

De start-up ontwikkelt verbonden camera's op batterijen en deurbellen. De camera's zouden zo'n twee jaar kunnen meegaan op slechts een paar AA-batterijen. Hierdoor kan je ze thuis installeren zonder al te veel  onderhoud.

Blink begon in 2014 met een crowdfundingcampagne op Kickstarter en lanceerde zijn eerste slimme camera in 2016. Later lanceerde het ook een camera voor buiten en deurbellen. De toestellen kosten zo'n 99 à 129 dollar. 

De Blink-camera voor buiten.

De start-up zelf levert geen baanbrekende producten, maar de aankoop toont wel Amazons pad richting meer domotica en automatisering in het eigen huis. Amazon wil steeds meer terrein winnen in de huiskamer met de populaire slimme luidspreker Echo, waar de virtuele assistent Alexa in huist.

Amazon stelde eerder ook een digitale sleutel in combinatie met een camera voor waarmee pakjesleveranciers de voordeur van klanten kunnen openen om een pakje veilig af te leveren. Een gebruiker kan ook via de gekoppelde app ook de poetshulp, familie of vrienden in het huis binnenlaten, als hijzelf niet thuis is om de deur te openen.

Het aanbod aan slimme deursloten explodeerde de jongste tijd met vooral kleinere merken zoals Nuki, August, Elgato en Danalock, maar ook Googles zusterbedrijf Nest. De sloten zijn vaak te bedienen via de smartphone, via een app of 'geofencing'. Dat betekent dat het slot automatisch opengaat als u met uw telefoon binnen een bepaalde afstand van uw deur komt.

Amazon stelt digitale huissleutels voor in oktober

Ook de Antwerpse start-up Parcify biedt een gelijkaardige dienst aan voor zijn klanten. Ze werken samen met de digitale slotenbouwer Nuki. In tegenstelling tot bij Amazon, is het de gebruiker zelf die de deur vanop afstand met een klik in de app opent. 

Voorlopig blijft Blink nog op zichzelf producten aanbieden en wordt de technologie nog niet geabsorbeerd in het Amazon-gamma.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud