Amazon maakt minder winst dan verwacht

Amazon ligt al langer onder vuur omwille van de slechte arbeidsvoorwaarden. ©AFP

De Amerikaanse e-commercereus Amazon heeft de winstverwachtingen voor het tweede kwartaal niet gehaald.

Amazon verkoopt almaar meer producten. De omzet van het bedrijf groeide in het tweede kwartaal tot 63,4 miljard euro (56,9 miljard euro), 20 procent meer dan een jaar eerder en bijna een miljard dollar meer dan verwacht.

Maar de winst volgde de sterke omzetgroei niet. Amazon zag zijn operationele winst stijgen tot 3,1 miljard dollar, amper meer dan de 3 miljard dollar die het bedrijf een jaar eerder boekte. De nettowinst steeg naar 2,63 miljard euro of 5,22 dollar per aandeel. Dat is een pak minder dan de 5,57 dollar per aandeel waarop analisten rekenden.

Concurrentie

Amazon kampt met hevige concurrentie van de supermarktketen Walmart en andere e-commercespelers. Het bedrijf van Jeff Bezos moet daarom meer investeren in marketing en snellere levering voor zijn Prime-leden. 

Amazon verwacht in het derde kwartaal een omzet tussen 66 en 70 miljard euro. Dat komt overeen met een groei van 17 à 24 procent. De operationele winst moet tussen 2,1 en 3,1 miljard dollar uitkomen. Dat is fors minder dan de 3,7 miljard dollar die het bedrijf in het derde kwartaal van 2018 boekte.


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud