'Amazon werkt aan Britse verzekeringsvergelijker'

Maakt Amazon met de verzekeringsmarkt alweer een nieuwe markt zenuwachtig? ©AFP

Met een prijsvergelijker voor Britse verzekeringstarieven tast de e-commercereus het terrein af.

Amazon werkt aan een prijsvergelijkingssite voor Britse verzekeringstarieven, meldt het persagentschap Reuters donderdag. De Amerikaanse e-commercereus doet zo alweer een markt opschrikken. 

Drie leidinggevenden uit de verzekeringsmarkt vertelden aan Reuters dat ze met Amazon in gesprek zijn voor de lancering van zo'n site. Het is niet duidelijk wanneer die gelanceerd wordt. Bovendien is het maar een van de vele gesprekken die over het topic bezig zijn.

Competitief

In het Verenigd Koninkrijk zijn vergelijkingssites voor verzekeringstarieven populairder dan hier, met spelers als comparethemarket.com en GoCompare. 

'De Britse markt is al een zeer competitieve markt als gaat om de vergelijking van verzekeringstarieven', zegt Wouter Vanderheere, de medestichter van Topcompare.be. Dat bedrijf wil volgend jaar zijn vergelijkingsdiensten in België uitbreiden van bankproducten naar verzekeringen. 

Google

Volgens zijn schattingen verloopt 60 procent van de verkoop van Britse verzekeringen via zulke prijsvergelijkers. In België is dat fors minder. 'Ik heb er geen exact zicht op, maar het zal minder dan 5 procent zijn.' 

De vraag is wat Amazon nog aan de markt kan bijdragen. Techrivaal Google lanceerde in 2016 een soortgelijke vergelijkingssite in het Verenigd Koninkrijk, maar die sloot na een jaar de deuren door slabakkende bezoekcijfers. De geloofwaardigheid van de techgiganten is een issue. 'Het is geen kernopdracht voor hen, waardoor mensen misschien minder snel voor hen kiezen', aldus Vanderheere.

Protect

Amazon waagt zich hoe dan ook steeds verder op de verzekeringsmarkt. Eerder kwam de e-commercereus met Amazon Protect op de proppen, een aanvullende verzekering voor schade aan elektronische Amazon-producten in het Verenigd Koninkrijk. Uit vacatures blijkt een mogelijke uitbreiding, met mogelijke nieuwe producten, naar Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.  

Tussenstap

Een prijsvergelijkingssite is een mogelijke tussenstap voor Amazon. Het brengt zijn klanten in contact met verzekeringen, zonder de klassieke regulatoire besognes die bij een eigen verzekering horen. 

De Britse markt is al een zeer competitieve markt als het om verzekeringstarieven gaat.
Wouter Vanderheere
Stichter Topcompare.be

In de Verenigde Staten bundelde Amazon de krachten met het beleggingsfonds Berkshire Hathaway en de grootbank JPMorgan Chase om de kosten van de dure ziekteverzekering naar beneden te krijgen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud