Antwerpse Sign2Pay haalt finale van ‘Startup Battlefield'

Een beeld van de biometrische betaaloplossing van Sign2Pay. ©RV

De Antwerpse startup Sign2Pay, die een oplossing ontwikkelde om te betalen met een handtekening op de smartphone, mag met 13 andere bedrijven een gooi doen naar winst in de ‘Startup Battlefield’, een verkiezing die wordt georganiseerd door het invloedrijke techmagazine TechCrunch.

Sign2Pay is één van de 14 finalisten die het vandaag en morgen tegen elkaar opnemen in de schoonheidswedstrijd. Het strijdtoneel is Old Billingsgate in Oost-Londen.U kunt het evenement volgen via een live stream.

De deelnemers krijgen er amper enkele minuten om hun bedrijf voor te stellen aan een jury van uitvinders, durfkapitalisten en andere invloedrijke mensen uit de technologiesector. De winnaar krijgt 30.000 pond (37.900 euro) en mag de ‘Disrupt Cup’ mee naar huis nemen.

De aanwezigheid op het podium is voor Sign2Pay al een prestatie op zich. Onder de 417 bedrijven die zich er ooit mochten voorstellen, zitten intussen bekende digitale innovatoren zoals Yammer, Dropbox en Mint.com. Allemaal samen haalden ze al 3,5 miljard dollar op. Van de 417 finalisten werden er 56 overgenomen en ging er al één naar de beurs, zo blijkt uit de statistieken van TechCrunch.

Sign2Pay werd opgericht door Nicolas Mertens, die ook mee zijn schouders zette onder de Antwerpse accelerator IdeaLabs. De Antwerpenaar broedt op een revolutie in mobiel betalen. Zijn technologie maakte het mogelijk om te betalen met een handtekening die je op het scherm van een smartphone tekent, en die herkend wordt met een biometrische analyse.

De andere deelnemers kunt u raadplegen op de website van Startup Battlefield. Lees ook dit verslag van TechCrunch.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud