Advertentie

Apple gaat uw slaap meten

©Beddit

Apple heeft Beddit gekocht. Het Finse bedrijf ontwikkelt technologie om de slaap op te volgen.

Beddit maakt zowel soft- als hardware om de slaap van gebruikers te volgen. Het toestel is een dunne lap, uitgerust met sensoren, die op de matras ligt.

Het houdt omgevingsfactoren bij die de nachtrust bepalen, zoals iemands bewegingen en de luchtvochtigheid en temperatuur in de slaapkamer. Daarnaast meet het de hartslag, het ademritme en of iemand zich in een diepe of lichte slaap bevindt.

Het Finse bedrijf is opgericht in 2007 en wordt de 'Fitbit van de slaap' genoemd, omdat het volgens gebruikers het bijhouden van slaapgegevens zo eenvoudig maakt. De slaaptracker werkt op zowel iOS als Android. Er is niet bekend hoeveel Apple neertelt voor het bedrijf.

Gezondheid

Het onderzoeksbureau Gartner ziet voor smartwatches een grote rol in de gezondheidszorg weggelegd. Draagbare technologie wordt gebruikt om de eigen gezondheid en conditie op te volgen. Slaap is daar een belangrijk onderdeel van.

3 op de 10
Drie op de tien draagbare gezondheidstrackers en smartwatches worden na verloop van tijd niet langer gebruikt.

Heel wat andere draagbare gezondheidstrackers kunnen al langer de nachtrust volgen. Toch heeft de Apple Watch vooralsnog zo geen tracker. De aankoop van Beddit is de eerste stap om dat gat te vullen.

Voorlopig blijft de technologie van Beddit nog beschikbaar in de webshop van Apple, maar mettertijd wordt de technologie waarschijnlijk opgenomen in Apple-producten zoals de Apple Watch. 

Wearables

Volgens Gartner moeten smartwatches en fitnesstrackers heel wat meer taken op zich nemen om hun plaats naast de smartphone te verdienen. Onderzoek wijst uit dat drie op de tien toestellen na verloop van tijd niet meer gebruikt wordt. 

De Apple Watch beschikt vooralsnog niet over een slaap-tracker. ©Bloomberg

Apple verscheepte zo’n 3,5 miljoen Apple Watches in het eerste kwartaal van 2017 en wedijvert met Fitbit om de pols van de consument. Met een sterke positie op de markt voor draagbare gezondheidstrackers kan Apple de dalende verkoop van zijn iPhone opvangen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud