Apple vangt bot in Japan

Telefoons van Apple en Samsung.

Nadat Samsung in de VS een pijnlijke opdoffer kreeg in de patentenoorlog met Apple, haalt het Koreaanse bedrijf in Japan een slagje thuis. Volgens een rechtbank in Tokio heeft Samsung bepaalde patenten van Apple niet met de voeten getreden.

De rechtszaak in Tokio handelde over technologie waarmee mobiele apparaten gesynchroniseerd kunnen worden met desktops. Volgens Apple gebruikt Samsung daarvoor technologie waar zij de intellectuele rechten op hebben.

De rechtbank wees de claim van Apple echter af. Volgens de Japanse rechter is er geen sprake van een inbreuk op het octrooirecht.

De uitspraak is een welkome opsteker voor Samsung, dat eind vorige week een belangrijke veldslag in de patentenoorlog verloor in de Verenigde Staten. Daar besliste een volksjury dat Samsung inbreuk pleegde op een zestal patenten van Apple, waarna de rechtbank Samsung veroordeelde tot het betalen van een boete van 840 miljoen dollar.

De zaak in Japan is van een minder groot kaliber, maar bij Samsung wordt de overwinning toch blij onthaald. 'Het sterkt ons in ons geloof dat onze producten de intellectuele eigendomsrechten van Apple niet schenden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud