Apple-verdeler Switch hoopt op zes maanden respijt

Switch is een 'Premium Reseller', een officiële verdeler van Apple-producten. ©EPA

Switch, de grootste officiële 'reseller' van Apple-producten in ons land, vraagt tot begin februari volgend jaar de tijd voor de opmaak van een herstelplan.

Dat preciseert CFO Harold Vanheel aan De Tijd, nadat vrijdag uitlekte dat het bedrijf een verzoekschrift tot gerechtelijke reorganisatie indiende.

Switch zit in zwaar weer door de opkomst van e-commerce, zo erkent Vanheel. 'We kampen met de uitdagingen waar de hele retailsector voor staat. De aanbieders van Apple-producten zijn op steeds meer kanalen aanwezig.'

Dat ontketent een prijzenslag, die druk zet op de marges die Switch kan nemen op de verkoop. Ook de overname van Easy-M, een andere Apple-verdeler, in 2016, weegt op het bedrijf. 'Dit is een moeilijke periode.'

Hoogseizoen

De periode waarvoor Switch bescherming tegen zijn schuldeisers vraagt, valt samen met het hoogseizoen. In september kan het bedrijf profiteren van het hervatten van school- en academiejaar, later volgen de feestdagen. Het zijn maanden waarin de retailer een positieve kasstroom draait.

We kampen met uitdagingen waar de hele retailsector voor staat.
Harold Vangeel
CFO Switch

Switch schermt met een investeerder als deel van de reorganisatie. Wie dat is, wil het voorlopig niet kwijt. Het verzoekschrift voor de gerechtelijke reorganisatie komt volgende week voor. Switch draait op jaarbasis een omzet van 155 miljoen euro. Het bedrijf heeft 28 winkels over het hele land.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud