Apple verlaagt ook hier tarief voor nieuwe batterij

©Photo News

Apple gaat batterijen van oudere iPhones voor 29 euro vervangen in België en Nederland. Het bedrijf doet dat na een storm van kritiek over geknoei met de prestaties van oudere toestellen.

Bij wat oudere toestellen zoals de iPhone 6 werd het besturingssysteem in januari vorig jaar aangepast, waardoor de maximale capaciteit van de batterij soms bewust beperkt wordt. Toen die ingrepen enkele dagen geleden bekend raakten, veroorzaakten ze hevige controverse.

Apple verdedigde zich met de uitleg dat de maatregel nodig is om te verhinderen dat toestellen plots uitvallen. Dat gebeurt soms bij oudere batterijen, die niet overweg kunnen met plotse energiepieken, bijvoorbeeld bij het openen van zware apps.

Maar die uitleg kon de kritiek niet wegnemen. Apple besliste daarop om het vervangen van de batterij van wat oudere iPhones (alle toestellen jonger dan de iPhone 6) een stuk goedkoper te maken. In de VS kost dat nog maar 29 in plaats van 79 dollar.

Tot eind dit jaar

Die korting geldt nu ook voor Belgische en Nederlandse consumenten, meldt de nieuwssite One More Thing. De prijsverlaging is tot en met december 2018 van kracht en de reparatie wordt onvoorwaardelijk uitgevoerd, ook als de batterij nog behoorlijk werkt. Normaal vervangt Apple de batterij alleen als minder dan 80 procent van de originele capaciteit over is.

Wie zijn accu wil laten vervangen, kan dat doen bij een Apple Store of een erkend servicepunt. Op de supportwebsite van Apple kunt u een lijst met erkende servicepunten vinden. Het is ook mogelijk om uw iPhone op te sturen voor reparatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect