Barco krijgt slaag na zwak kwartaal

Eric Van Zele, voorzitter en CEO van Barco - Foto Photo News ©Photo News

De Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco heeft een zwak derde kwartaal achter de rug. De omzet kwam 10 procent lager uit dan een jaar eerder. In zijn vooruitzichten toont Barco zich daarom iets voorzichtiger. Beleggers reageren teleurgesteld, het aandeel keldert.

In de periode juli-september tikte de groepsomzet af om 255,7 miljoen euro. Dat is 10,3 procent minder dan in dezelfde periode van 2012. De daling is veel forser dan ING-analist Emmanuel Carlier had verwacht: hij rekende slechts op een terugval met 1 procent. Alle divisies zagen de omzet krimpen, maar de grootste dalingen waren voor de takken ‘Advanced Visualization’ en ‘Defense & Aerospace’.

Het orderboek dikte wel mooi aan in het derde kwartaal. Barco boekte voor 288,4 miljoen euro aan binnenkomende bestellingen, in lijn met het jaar voordien. Maar het uitstaande orderboek is wel gedaald met bijna 8 procent tot 463,4 miljoen.

‘Barco’s derde kwartaal was goed wat orders betreft maar zwak in leveringen’, zegt gedelegeerd bestuurder Eric Van Zele.

Waarschuwing

Na het zwakke derde kwartaal is Barco voorzichtiger geworden in zijn vooruitzichten. Ook de sterkte van de euro speelt daarbij een rol. De groep rekende tot dusver op ‘een rendabele omzetgroei, zij het aan een trager tempo dan in 2012’.

Nu is Barco preciezer: het bedrijf verwacht een lagere eencijferige groei en een ebitda-bijdrage (bedrijfswinst voor waardeverminderingen en afschrijvingen) die in absolute cijfers gelijkaardig is aan 2012. Iets meer omzet dus en ongeveer evenveel winst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud