Advertentie

BeCode start gratis codeerlessen in Vlaanderen

In Brussel-Centraal is BeCode al actief, net als in Charleroi. ©Kristof Vadino

De codeerschool waar mensen gratis een opleiding tot webontwikkelaar kunnen volgen, biedt binnenkort ook in Vlaanderen lessen aan.

Vanaf oktober vinden er opleidingen plaats in Genk. Er zijn ook concrete plannen voor een uitbreiding naar Antwerpen, meldt Becode maandag.

Becode heeft de ambitie om mensen zonder voorkennis in zeven maanden tot webontwikkelaar op te leiden.

We zien dat 80 procent van de afgestudeerden binnen zes maanden een vaste job heeft in de sector.
Karen Boers
CEO van Becode

Tot nu toe vonden die gratis opleidingen enkel in Brussel en Charleroi plaats, maar in oktober wordt van start gegaan op de technologiecampus T2 in Genk. Daarnaast zijn er concrete plannen om voor het einde van dit jaar een opleiding in Antwerpen op te starten. Eerder was al aangekondigd dat ook in Luik zulke lessen opgestart worden.

'Door gemotiveerde mensen op te leiden tot decoder bezorgen we hen een betere toegang tot de arbeidsmarkt. Er is nood aan mensen met ICT-profielen', zegt Karen Boers, CEO van Becode. 'We zien dat 80 procent van de afgestudeerden binnen zes maanden een vaste job heeft in de sector.'

De opleidingen in Genk worden mee gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. Voor de opleidingen in Antwerpen wordt onder meer gerekend op steun van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. 'Iemand die langdurig werkloos is, heeft natuurlijk geen geld op overschot. Voor de financiering van de opleidingen rekenen we daarom op steun van de overheid, ondernemingen en het mecenaat', zegt Boers.

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) kondigde vorig jaar al aan dat hij - gespreid over drie jaar - 18 miljoen euro subsidies pompt in projecten om jongeren te leren programmeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud