start-ups

Belgische appoptimalisatie haalt 3 miljoen dollar op

Applicaties bestaan vaak uit meerdere kleinere componenten. Het is cruciaal de instellingen van die kleinere deeltjes in de gaten te houden zodat ze elkaar niet tegenwerken, een proces dat Sweagle automatiseert met behulp van artificiële intelligentie. ©AFP

De Belgische softwarestart-up Sweagle voert een kapitaalronde door bij het Franse durfkapitaalfonds X-Angle en een ‘groot Amerikaans softwarebedrijf’.

Sweagle bouwde een platform dat de werking van mobiele apps, voor smartphones en tablets, moet optimaliseren.

Applicaties bestaan vaak uit meerdere kleinere componenten. Het is cruciaal de instellingen van die kleinere deeltjes in de gaten te houden zodat ze elkaar niet tegenwerken. Denk aan een raderwerk, waarbij alle deeltjes perfect in elkaar moeten klikken.

Vroeger gebeurde die controle handmatig en ad hoc. De software van Sweagle automatiseert dat proces met behulp van artificiële intelligentie. Zelflerende algoritmen gaan op zoek naar afwijkingen op het normale patroon.

Sweagle telt voorlopig 15 medewerkers en heeft verkoopkantoren in België, Frankrijk, Zwitserland en het VK. Met de opgehaalde 3 miljoen dollar zal het ook proberen voet aan grond te krijgen in de VS.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud