Advertentie
Advertentie

Blockchain plots topprioriteit van bedrijven

Onder meer de Antwerpse haven kijkt naar blockchain als technologie om de containerafhandeling efficiënter te maken. ©Jonas Roosens

Vorig jaar waren de Belgische bedrijven nauwelijks bezig met blockchain, vandaag is het hun tweede prioriteit. Dat blijkt uit een enquête door Beltug, de vereniging van ICT-verantwoordelijken uit het bedrijfsleven en de overheid.

De vereniging stelt elk jaar een lijst van mogelijke thema’s op om het komende jaar rond te werken. De leden kunnen dan aanduiden welke thema’s zij als prioriteit zien. Het prioriteitenonderzoek van Beltug werd door 276 Belgische respondenten ingevuld.

Uit een lijst met 35 onderwerpen komt blockchain vanuit het niets tevoorschijn als een topprioriteit. Bijna 37 procent van de ondervraagden kruiste het thema aan. Het enige thema dat nog hoger scoort (43,56 procent), is ICT-beveiliging en de bewustmaking van werknemers rond beveiliging.

Volgens Beltug-directeur Danielle Jacobs is de plotse aandacht voor blockchain vooral van verkennende aard. 'Onze leden willen graag weten hoe deze technologie voor hen van nut kan zijn.’

Blockchain is een softwaretechnologie op basis van gedecentraliseerde databases die allerlei processen en transacties veiliger, sneller of transparanter kan doen verlopen. De technologie houdt ook de belofte in van besparingen en meer efficiëntie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud