Advertentie

Bod van 168 miljoen euro op Xeikon in de maak

De productie-afdeling van Xeikon in Lier

Punch International maakt bekend dat het 'vergevorderde' gesprekken voert rond een overname van Xeikon. De geïnteresseerde partij - die niet met naam wordt genoemd - zou 5,85 euro per aandeel overhebben voor de grafische groep.

Het bod heeft een totale waarde van 168 miljoen euro. Xeikon heeft een beurswaarde van 143 miljoen euro.

De noteringen van Punch International op Euronext Brussel en van Xeikon op Euronext Amsterdam werden deze ochtend opgeschort. Volgens Kees Vlasblom, financieel directeur van Xeikon, kwam de schorsing er op vraag van de Belgische en Nederlandse beursautoriteiten.

Het aandeel Xeikon zat in Amsterdam tot aan de schorsing van de handel met ruim 7 procent in de lift. En woensdag kwam er ook al 6,5 procent bij. Punch steeg vanmorgen tot aan de schorsing 6 procent, gisteren 3,8 procent en woensdag 3,1 procent. Het kan er op wijzen dat het nieuws over de gesprekken bij sommige investeerders al bekend was. Na de hervatting van de handel om 13 uur, noteert Punch 22,5 procent hoger op 6,36 euro. Xeikon wint 17 procent tot 5,45 euro.

Punch International meldde op 8 januari dat het onderhandelde met een niet nader genoemde partij die een openbaar bod zou uitbrengen op Xeikon. De Tijd kwam te weten dat de interesse voor Xeikon uitging van het Nederlandse investeringsfonds Gilde.

De onderhandelingen vorderden echter moeizaam. In mei luidde het dat er ‘nog geen duidelijkheid’ was ‘over de mogelijke voorwaarden en modaliteiten’ en dat Punch meer informatie zou verschaffen zodra daar reden toe was.

In een persbericht zegt Punch nu: 'De gesprekken zitten in een vergevorderd stadium en zouden op korte termijn kunnen worden afgerond, doch er bestaat op dit moment nog geen zekerheid over alle voorwaarden en modaliteiten en evenmin over de succesvolle afronding. Indien en zodra ontwikkelingen daartoe aanleiding mochten geven, zullen nadere mededelingen worden gedaan volgens de wettelijke bepalingen.'

Als Xeikon de deur uitgaat, bestaat Punch enkel nog uit cash en een belang van 4,1 procent in de beursgenoteerde vastgoedvennootschap Accentis. De vraag is  welke toekomst Punch International nog heeft. Een ontbinding van de vennootschap is dan een realistische optie. Xeikon bezit op zijn beurt 43,7 procent van Accentis. De overnemer is wellicht niet geïnteresseerd in die participatie, zodat ook de toekomst van Accentis ter discussie staat.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud