Advertentie

'CEO Belgisch groeibedrijf maakte ongevraagd fysiek contact'

Jonathan Cornelissen, CEO van het Belgische groeibedrijf Datacamp. ©Debby Termonia

Jonathan Cornelissen, CEO van het snel groeiende Belgische dataleerplatform Datacamp, bezondigde zich aan 'ongepast gedrag' tegenover een werknemer. Dat claimt Business Insider.

Op 4 april maakte het Belgische groeibedrijf Datacamp een 'incident rond ongepast gedrag binnen het bedrijf' bekend. De nieuwssite Business Insider heeft nu meer details over dat incident, op gezag van bronnen. Het stelt dat het gaat om Jonathan Cornelissen, de CEO van het bedrijf, die zich bezondigde aan het ongepast gedrag. 

Datacamp geeft wereldwijd aan bijna 4 miljoen mensen online lessen in de programmeertalen R en Python, waarmee je grote hoeveelheden data kan analyseren. Het heeft grote bedrijfsklanten zoals Uber en Airbnb. Het bedrijf is een van de snelste Belgische groeiers. Het haalde in december nog 25 miljoen dollar op om de groei verder aan te zwengelen. Volgens Business Insider is het bedrijf 184 miljoen dollar waard. 

Dansvloer

Het bedrijf bracht begin april zelf naar buiten dat zich in oktober 2017 een incident voordeed op een informele bijeenkomst van werknemers in een café. 'Een van de leidinggevenden van Datacamp danste ongepast en maakte ongevraagd fysiek contact met een andere werknemer op de dansvloer.' 

We merkten dat er foute voorstellingen leefden over het incident en we voelden de nood er een publiek statement over te maken.
Datacamp

Business Insider zegt nu te weten dat het om Cornelissen gaat. De site zegt de informatie te hebben van Datacamp-lesgever Os Keyes en twee bijkomende bronnen die bekend zijn met de materie. Keyes gaf eerder al aan op Twitter dat het ging om Cornelissen. Datacamp is voor zijn bibliotheek van lessen afhankelijk van externe lesgevers. 

Het bedrijf zei in de blogpost van begin april dat een onderzoek was opgestart en dat de leidinggevende zijn excuses had aangeboden aan de werknemer. De leidinggevende in kwestie moest coaching ondergaan en kreeg ook een fikse waarschuwing. Er kwam ook aparte training voor het managementteam en cursussen 'respect op de werkvloer' voor alle werknemers. 

Beroering

Datacamp was zelf voorlopig niet bereikbaar voor verder commentaar over het artikel van Business Insider. In een reactie aan Business Insider zegt Datacamp dat het geen details vrijgeeft over de zaak om de privacy van de betrokkenen te beschermen. 

'We hebben een onderzoek gestart toen de zaak naar boven kwam en de nodige en gepaste stappen ondernomen', stelt Datacamp. 'We merkten evenwel dat er foute voorstellingen leefden over het incident en we voelden de nood er een publiek statement over te maken.' 

De Tijd stelde vorige week nog enkele opvolgvragen over de communicatie, waarna het bedrijf aangaf maandag met een 'aanvullend statement' te zullen komen. Dat werd uiteindelijk uitgesteld naar 'dinsdag of woensdag'. Op sociale media wekte de zaak veel beroering. Verscheidene klanten gaven aan hun abonnementen te annuleren, en lesgevers roepen op hun lessen niet meer te volgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud