Advertentie
Advertentie
opmerkelijk

Chinese stad koppelt identiteitskaart aan berichtenapp

©REUTERS

De Chinese stad Guangzhou laat zijn inwoners toe om hun identiteitskaart te verbinden met de berichtenapp WeChat.

De identiteitskaart wordt gelinkt via gezichtsherkenningssoftware van de berichtenapp WeChat om de persoon te verifiëren. De samenwerking met een van China's grootste steden zal de berichtenapp verder verankeren in het dagelijkse leven.

De gebruikers kunnen na de scan een beperkte digitale identiteitskaart hebben, die ze nadien kunnen koppelen aan de echte kaart via offline terminals. Het pilootproject begint deze week in het Nansha district van Guangzhou. Volgende maand zal het verder uitrollen over de hele staat

Het probeert hiermee de webwinkelgigant Alibaba te overtreffen. Alipay, de betaalapp van Alibaba, ligt al even in een hevige strijd met WeChat voor mobiele betalingen. Het bedrijf probeerde eerder een gelijkaardige identificatiemethode uit in zijn app in Wuhan, hoofdstad van de Chinese provincie Hubei. 

WeChat begon in 2011 als een berichtenapp, maar breidde uit tot sociale media, e-commerce, gaming, financiële diensten en mobiele betalingen. Zowat 1 miljard Chinezen gebruiken de app al. De app is in handen van de Chinese internetreus Tencent , die meer waard is dan het Amerikaanse socialemediabedrijf Facebook .

De samenwerking tussen staat en het technologiebedrijf baart heel wat privacyvoorvechters zorgen. WeChat censureert al politieke berichten op de app en deelt de identiteit van gebruikers met de politie als hierom gevraagd wordt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud