Coronavirus doet bedrijven afhaken voor technologiehoogmis

Het Mobile World Congress in Barcelona is in volle opbouw. ©REUTERS

Grote techbedrijven zoals LG melden zich af voor het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona later deze maand. De boosdoener? Het coronavirus.

Later deze maand, van 24 tot 27 februari, blaast het kruim van de technologie- en telecomindustrie verzamelen in Barcelona voor het Mobile World Congress. Vorig jaar lokte het evenement, georganiseerd door de vakorganisatie GSM Association, 109.000 bezoekers uit 198 landen. 

De impact op het evenement is minimaal.
GSMA

De uitbraak van het coronavirus hangt echter als een donkere wolk boven de editie van dit jaar. LG, een prominent producent van consumentenelektronica zoals tv's, smartphones en tablets, maakte donderdag bekend niet deel te nemen. 

Opdoffer

Dat is een stevige opdoffer voor de technologieshow, die het moet hebben van grote productaankondigingen. LG stelt dat het aparte evenementen zal organiseren om die producten aan het publiek voor te stellen. De Chinese producent van netwerkapparatuur ZTE annuleert zijn persconferentie op de show, omdat het personeel niet ter plekke geraakt. 

Andere Chinese smartphonefabrikanten, zoals Huawei, Xiaomi, Vivo en Oppo, verklaarden aan het Amerikaanse technologieblad The Verge dat hun plannen behouden blijven. Ook de organisatie maakt zich weinig zorgen en zegt dat de impact 'minimaal' zal zijn. De stad Barcelona nam wel extra maatregelen, zoals continue medische bijstand, en geeft hygiëneaanbevelingen aan deelnemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud