Dure fruitpers gooit handdoek in de ring

De fruit- en groentepers Juicero viel zwaar door de mand. ©rv

De luxepers van 700 dollar viel zwaar door de mand toen bleek dat de fruit- en groentezakjes even goed met de blote hand tot sap konden worden geknepen.

Herinnert u zich Pets.com nog? Die onlinewinkel van hondenvoer en dierenspullen ging negen maanden na zijn beursgang in 2000 over de kop en werd hét schoolvoorbeeld van de grootheidswaanzin tijdens de dotcomhype.

De huidige hype rond start-ups kreeg met Juicero zijn eigenste Pets.com. Met de vingers in de neus haalde het Amerikaanse bedrijf 120 miljoen dollar op bij grote investeerders als Alphabet (Google), Kleiner Perkins Caufield & Byers en Artis Ventures.

Met dat kapitaal bouwde de start-up een 'revolutionaire' fruit- en groentepers om smoothies te maken. Oprichter Doug Evans schiep bij de lancering vorig jaar op over de complexiteit van het product met 400 onderdelen. 'Juicero bestaat uit aluminium van 'vliegtuigkwaliteit', bevat een microprocessor en een scanner en is via wifi connecteerbaar met het internet. En heeft een perskracht van 4 ton.'

De pers met Apple-achtig design werd tegen 700 dollar per stuk gelanceerd. Maar al snel zakte de prijs naar 400 dollar.

Vanaf het begin kreeg de pers bakken kritiek. Het product werd gezien als het ultieme luxevoorwerp. Een overdreven geavanceerde oplossing voor een probleem dat geen probleem is.

Toen het persagentschap Bloomberg in april aantoonde dat de bijbehorende fruit- en groentezakjes met een even goed resultaat met de blote hand en in evenveel tijd konden worden geperst, was Juicero een vogel voor de kat. Boze klanten konden hun aankoop terugbetaald krijgen.

Bloomberg doorprikte het verhaal van de fruitpers van start-up Juiceroo door met de hand even snel te persen dan de peperdure machine.

Het apparaat kon alleen speciale designzakjes met gesnipperde organische groente en fruit persen. Voor het persen moet het apparaat de QR-code op het zakje scannen. De zakjes kostten 5 tot 7 dollar per stuk en werden thuis geleverd.

In juli werd een vierde van het personeel ontslagen om het bedrijf te redden van de ondergang te redden. Tevergeefs, het bedrijf uit San Francisco heeft een communiqué uitgestuurd waarin het zich te koop stelt. Klanten kunnen hun geld terugeisen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud