Econocom koopt B2B-tak van Switch

©Wouter Van Vooren

Econocom neemt de bedrijven- en onderwijstak van de Belgische Apple-verkoper Switch over.

Econocom Belux heeft met Switch, het eerste Apple Premium Reseller-netwerk in België, een overeenkomst getekend voor de overname van zijn bedrijfsbusiness. Dat meldt Econocom maandag.

De overeenkomst omvat de divisies B2B, Education en Professional Services die het bedrijf aanbiedt aan professionele klanten en onderwijsinstellingen. Econocom neemt 26 medewerkers en alle contracten en activa over. De B2B-activiteiten vertegenwoordigen een jaaromzet van ongeveer 25 miljoen euro.

25
De B2B-activiteiten vertegenwoordigen een jaaromzet van ongeveer 25 miljoen euro.

Winkels

Switch, opgericht in 1992, behoudt de activiteiten voor particulieren en voor kleinere professionele klanten, net als de 21 winkels. Die operaties zijn sinds 1 april eigendom van de groep SFAM.

De Franse verzekeraar van smartphones nam de winkels op 1 april over. Switch vroeg in augustus vorig jaar bescherming aan tegen haar schuldeisers. Eind januari had de rechtbank de noodlijdende keten een deadline opgelegd: binnen twee maanden moest een volledige of gedeeltelijke overname op poten gezet zijn. 

Switch belandde in financiële moeilijkheden na de overname van de veel grotere rivaal Easy-M in 2016. Het kreeg ook felle concurrentie van webwinkels, wat vrat aan de sowieso al lage marges. Switch behaalde in 2019 naar eigen zeggen een jaaromzet van ongeveer 150 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud