EVS schrapt outlook én slotdividend

EVS had onder meer op de Olympische Spelen in Tokio gerekend voor extra omzet dit jaar ©REUTERS

De Luikse beeldservergroep keert geen slotdividend uit en waagt zich niet langer aan een omzetprognose, nu de grote sportevents bij bosjes sneuvelen.

'Zeker een dividend van bruto 1 euro per aandeel tot 2022.' Dat beloofde EVS  een jaar geleden aan beleggers als 'wachtbordje' terwijl de sector - beeldservers voor live sportverslaggeving - door besparende televisiestations in zware crisis verkeerde. 

Goed een maand nadat het management samen met de cijfers over 2019 die belofte bevestigde, wordt die ingeslikt. Beleggers ontvangen over het boekjaar 2019 alleen het vorig jaar uitgekeerde voorschot van 0,50 euro. Het slotdividend van 0,50 euro wordt geannuleerd.

Financieel directeur Yvan Absil blijft wel van plan over de boekjaren 2020 en 2021 een dividend van bruto 1 euro uit te keren, maar voegt er met de woorden 'onder voorbehoud van marktomstandigheden' een belangrijke disclaimer aan toe. 

De inkoop van eigen aandelen duurt wel voort. Dat in oktober 2018 begonnen programma van 10 miljoen is grotendeels uitgevoerd: EVS kocht voor iets meer dan 9 miljoen stukken in, tegen gemiddeld 19,81 euro. Om een idee te geven van de recente verkoopgolf: het aandeel EVS sloot dinsdag op 12,80 euro, 35 procent onder die gemiddelde inkoopprijs. 

EVS schrapt ook de vorige maand gegeven omzetprognose voor 2020, 100 à 120 miljoen euro. 'Verschillende grote sportgebeurtenissen zijn uitgesteld naar 2021, wat ook de inkomsten van EVS naar 2021 opschuift', luidt het. Het gaat onder meer om het Europees Kampioenschap voetbal in juni en de Olympische Spelen in Tokio. 'Gelet op de onzekerheid over de duur van de crisis geven we op dit ogenblik geen omzetprognose voor 2020', luidt het. 

Een complete verrassing is de beslissing niet wegens de enorme economische impact van het coronavirus. Eerder schrapten ook onder meer Kinepolis en Van de Velde, Deceuninck en Roularta het dividend. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud