Ex-ASAP-topman lanceert investeringsfonds voor hr-tech

©Bert Van den Broucke

Joris Peumans, de voormalige topman van de uitzendgroep ASAP, gooit zich met geneHRations op de ontluikende sector van hr-technologie. Hij wil er de komende jaren 25 miljoen euro in investeren.

Joris Peumans, een neef van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA), liet de leiding van het uitzendbedrijf ASAP, dat door zijn vader werd opgericht, eerder over aan zijn broer Ruben. Hij houdt zich nu onder meer bezig met het ondersteunen van bedrijven die technologie ontwikkelen om het hr-proces te verbeteren.

Daartoe richtte Peumans het bedrijvennetwerk ‘geneHRations’ op, dat participaties neemt in HR-techbedrijven en voor advies en kruisbestuiving moet zorgen tussen de deelnemers.

GeneHRations omvat de Gentse HRM-software-expert Actonomy en de Limburgse start-ups Prato, Thalento en Facelytix, die net als geneHRations op de Hasseltse Corda Campus gehuisvest zijn. Het laatstgenoemde bedrijfje werkt aan AI-software die het non-verbale gedrag van deelnemers aan een assessment kan interpreteren.

140 werknemers

Twee nieuwe minderheidsparticipaties die dinsdag werden aangekondigd, zijn HRlinkiT en Blink. Het eerste bedrijf is een consultant die grote bedrijven en hr-dienstverleners helpt in hun digitale uitbreiding. Het laatstgenoemde bedrijf is een West-Vlaamse aanbieder van huishoudhulp met dienstencheques.

De start-ups in het geneHRations-netwerk zijn volgens Peumans goed voor een totale omzet van 32 miljoen euro en ruim 140 werknemers. De komende jaren zegt hij zowat 25 miljoen euro te willen investeren in de verdere uitbouw van het netwerk. Hij hoopt ook de academische wereld en overheidsorganisaties bij zijn initiatief te betrekken.

Peumans lag eerder al mee aan de basis van HR Tech Valley, een vzw die het 'ecosysyteem' van hr-techbedrijven in ons land in kaart brengt en ondersteunt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect