Ex-Netloggers investeren in spraaktechnologie

Toon Coppens (links) en Lorenz Bogaert investeren in een Londense start-up die gesproken taal automatisch omzet in tekst. ©Jonas Roosens

De Londense transcriptie-start-up Trint heeft 2,8 miljoen euro opgehaald. Durfkapitalist Bart Swanson en de Belgen Lorenz Bogaert en Toon Coppens horen tot de investeerders.

Trint werd in september vorig jaar opgericht door ex-ABC News-journalist Jeff Kofman. Voor zijn verslaggeving van de Libische revolutie en de val van dictator Muammar Kadhafi vanuit Tripoli kreeg Kofman een Emmy-award.

De start-up zet in op de automatische transcriptie van gesproken taal. Kofman: 'Ik heb in mijn carrière zelf duizenden uren interviews moeten uittikken. Ik weet dus wat het potentieel is van Trint. Niet alleen in de nieuwswereld, maar ook andere domeinen waar transcripties legio zijn: marketing, farma, universiteiten en rechtbanken.'

Kofmans pitch klonk als muziek in de oren van de Hongkongse durfkapitalist Horizons Ventures dat de hoofdbrok van de 2,8 miljoen euro kapitaalronde voor zijn rekening neemt. 

Stappen ook in Trint: de Amerikaanse durfkapitalist Bart Swanson, de voormalige LexisNexis-topman Andy Prozes en Mark Opzoomer, de voormalige topman van Yahoo Europe. 

In het lijstje prijken ook twee Belgen: Lorenz Bogaert en Toon Coppens, die eind jaren 90 het sociaalnetwerk Netlog en in 2011 de datingsite Twoo oprichtten. De twee kennen techinvesteerder Swanson uit het Twoo-verleden, de Amerikaan had een bestuurszitje in het bedrijf. 

Eerder kreeg Trint al geld van onder meer Google, de BBC en Cisco. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud