Advertentie
Advertentie

Ex-Philips Dendermonde in Nederlandse handen

PSS fabriceert onder meer luidsprekers voor auto's ©RV

De Belgische luidsprekerproducent Premium Sound Solutions in Dendermonde, het vroegere Philips Dendermonde, komt in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Value Enhancement Partners. In België stelt het bedrijf bijna 400 werknemers te werk. Wereldwijd meer dan 700.

Premium Sound Solutions (PSS) is van oorsprong een dochter van de Nederlandse groep Philips, die het toenmalige Philips Sound Solutions, inclusief Dendermonde, in 2006 verkocht aan het Japanse electronicagroep D+M Holdings, dat audio-apparatuur op de markt brengt van de merken Denon, Marantz en Boston Acoustics. D+M kwam zelf in 2008 in handen van het Amerikaanse private-equityfonds Bain Capital terecht.

Premium Sound Solutions levert vooral geluidsoplossingen voor de autosector. Het bedrijf levert luidsprekers aan Volkswagen, Skoda, Peugeot, Citroen, General Motors, Jaguar, Audi, Landrover en BMW. Binnen de sector van geluidsoplossingen behoort het tot een van de belangrijkste spelers. Bijna een op de drie auto's in de wereld is uitgerust met luidsprekers van PSS.

Behalve de hoofdzetel in Dendermonde heeft Premium Sound Solutions innovatie- en ontwikkelingscentra in België (Dendermonde en Leuven), China en India. Er zijn productie-eenheden in België, China, Hongarije, Oekraine en Mexico en verkoopsafdelingen en technische ondersteuningscentra in Duitsland, het VK en de VS. In Haasrode bevindt zich de vestiging die gespecialiseerd is in consumentenelektronica. Daar worden producten ontwikkeld voor klanten als Loewe, Bang & Olufsen en het Britse Bowers & Wilkins.

Moederbedrijf D+M verkoopt Premium Sound Solutions omdat het zich uitsluitend wil concentreren op haar consumentenmerken. Dochter Premium Sound Solutions daarentegen richt zich met haar luidsprekers uitsluitend op de bedrijvenmarkt, maar is met haar geluidsoplossingen voor onder meer Loewe, B&O en B&W wel tegelijk concurrent voor D+M.

Hoeveel de Amsterdamse investeringsmaatschappij Value Enhancement Partners betaalt, wordt niet bekendgemaakt.

Premium Sound Solutions boekte vorig jaar een omzet van 260 miljoen dollar en is, volgens het management, al altijd winstgevend geweest. Cijfers wil het bedrijf niet vrijgeven.

Value Enhancement Partners is in België bekend van zijn overname in 2009 van de Waalse glasparelproducent Sovitec uit Fleurus, specialist in reflecterende glasparels voor wegmarkeringen. De Nederlandse investeringsmaatschappij verkocht Sovitec in 2012 opnieuw aan het investeringsfonds Gilde Equity.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud