Advertentie

Facebook schorst 200 verdachte apps

Mark Zuckerberg kondigde op 21 maart aan dat hij een onderzoek zou starten ©REUTERS

Nadat 'duizenden' applicaties tegen het licht werden gehouden, schrapt Facebook voorlopig de toegang voor 200 verdachte apps

In de nasleep van het Cambridge Analytica-schandaal onderwerpt Facebook zichzelf en de externe applicaties die gebruikmaken van het platform aan een grondig onderzoek. Vooral die laatste worden onder de loep gelegd nadat afgelopen maart was uitgekomen hoe een ogenschijnlijk onschuldige applicatie de gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde en voor politieke doeleinden in heeft gezet.

Op 21 maart, enkele dagen nadat het nieuws over Cambridge Analytica bekend was geraakt, kondigde CEO Mark Zuckerberg aan alle applicaties te bekijken die voor 2014 toegang tot grote hoeveelheden data van Facebook-gebruikers hadden. Vier jaar geleden verstrengde Facebook de richtlijnen voor het verzamelen van gegevens, waardoor het minder makkelijk is om op grote schaal data binnen te halen.

In een blogpost laat Ime Archibong, verantwoordelijk voor de product partnerships bij het platform, weten dat ‘duizenden applicaties onderzocht zijn’. Op basis van die bevindingen schrapte Facebook voorlopig de toegang van 200 applicaties. De verdachte apps worden aan een verder onderzoek onderworpen. Wanneer vervolgens zou blijken dat er effectief illegale praktijken gebeurd zijn, worden de getroffenen ingelicht via een specifieke website.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud