Advertentie

Facebook vergat ‘miljoenen' Instagram-wachtwoorden te beschermen

©BELGA

Het socialemediabedrijf heeft miljoenen wachtwoorden van Instagram-gebruikers bewaard op zijn interne servers zonder die te versleutelen. Dat gaf het donderdag toe.

Facebook maakte eerder al bekend dat het wachtwoorden van gebruikers van Instagram onversleuteld had bewaard. Maar in eerste instantie sprak Facebook nog van ‘enkele tienduizenden’ wachtwoorden.

Nu moet Facebook de communicatie bijstellen. ‘We hebben nieuwe bewaarde Instagram-wachtwoorden ontdekt. We schatten vandaag dat het probleem miljoenen Instagram-gebruikers heeft getroffen’, klinkt het in een update.

Het is niet duidelijk hoelang de wachtwoorden onbeschermd zijn gebleven. Het bedrijf zegt geen weet te hebben van misbruik van de slecht beveiligde wachtwoorden en belooft dat ‘gepaste maatregelen’ zijn genomen.

Facebook telt 2,7 miljard actieve gebruikers voor zijn verschillende diensten, onder meer Instagram en WhatsApp. Het ligt al meer dan twee jaar onder vuur omdat het platform misbruikt wordt voor politieke doeleinden en omwille van de gebrekkige omgang met de veiligheid en privacy van zijn gebruikers. Vorige maand nog biechtte het bedrijf op dat het honderden miljoenen wachtwoorden van zijn app Facebook Lite slecht had beveiligd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud