Fairfax schuift Blackberry nog een kwart miljard toe

Fairfax probeerde eerder Blackberry te kopen, maar de investeringsgroep vond daar niet de nodige financiering voor. ©REUTERS

De Canadese financiële groep Fairfax heeft de noodlijdende smartphonefabrikant nog eens 250 miljoen dollar extra toegeschoven. Dat gebeurde via de aankoop van converteerbare obligaties.

Fairfax, in handen van investeerder Prem Watsa, is op vandaag al de belangrijkste aandeelhouder van Blackberry met een belang van bijna 10 procent.

Deze nieuwe financiële injectie is de uitoefening van een eerdere optie en verdubbelt in één klap de uitstaande schuld van Blackberry aan Fairfax tot 500 miljoen dollar.  In november gaf het bedrijf ook al voor 1 miljard dollar aan converteerbare obligaties uit.

Volgens de Canadezen moeten de bijkomende middelen gezien worden als een teken van vertrouwen in de turnaroundstrategie van CEO John Chen. Blackberry kwam de voorbije jaren diep in de problemen nadat het geen antwoord wist te bieden op de nieuwe generatie smartphones van Apple en Samsung. Chen probeert het tij nu te keren met een nieuw managementteam en door te besparen op kosten, onder meer via een outsourcingscontract met Foxconn.

Fairfax probeerde enkele maanden geleden nog Blackberry over te nemen, maar de groep slaagde er niet in om de nodige financiering bijeen te harken voor zijn bod van 4,7 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud