Advertentie
opmerkelijk

Gaan we straks met deze vliegende fiets naar het werk?

Flike, de vliegende fiets uit Hongarije. ©YouTube / Flike

‘Star Wars in het echt’, is de eerste reactie van de meeste mensen die een filmpje bekijken over een man die vliegt op een drone.

Ok, ‘vliegen’ is een groot woord voor het manoeuvre dat de testpiloot uitvoert: gedurende anderhalve minuut balanceert hij stationair op één à twee meter boven de grond. Maar het filmpje zet meteen aan tot dromen over hoe mensen zich over vele jaren misschien wel zullen kunnen verplaatsen: niet alleen met zelfrijdende wagens, maar ook met dergelijke ‘vliegende brommers’.

 

De bemande drone is een project van enkele Hongaarse drone-enthousiastelingen. De opname dateert al van april, maar werd opgepikt door de techsite CNet. Het toestel kreeg de naam ‘Flike’ – een samentrekking van ‘Flying tricycle’. Meer informatie is te vinden op deze website.

De makers willen nu een tweede prototype ontwerpen dat meer weg zal hebben van het beoogde eindproduct. Ze zoeken ook investeerders om de Flike in een apart bedrijf te ontwikkelen en commercialiseren.

Vliegende fietsen mogen dan technisch al mogelijk zijn, er rijzen nog enorme technische, juridische en praktische hinderpalen om er ooit een echt transportmiddel van te maken. Maar als er genoeg mensen te vinden zijn die op zo’n fiets durven te zitten, dan is het niet onwaarschijnlijk dat ze ooit in ons luchtruim zullen rondvliegen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud