Gentenaar bouwt aan virtuele Gentse Feesten

De virtuele versie van Gent.

De Gentse 3D-ingenieur en -visualist Lucas Selfslagh hoopt het tiendaagse Gentse stadsfestival te laten doorgaan in een virtuele kopie van de stad.

De Gentse Feesten, het jaarlijkse tiendaagse Gentse stadsfestival, stonden dit jaar op de planning van vrijdag 17 juli tot zondag 26 juli. De uitbraak van het coronavirus stak daar een stokje voor. Maar als het van de Gentse 3D-ingenieur Lucas Selfslagh afhangt, komt er alsnog een virtuele versie, in een virtuele kopie van de stad die hij al jaren in de steigers aan het zetten is. 

Selfslagh begon in 2012 aan het project, als een variatie op het populaire videospel 'Grand Theft Auto'. In die populaire videogame-reeks van de ontwikkelaar Rockstar Games, kun je met personages avonturen beleven in een zogenaamde open virtuele wereld. Er zijn missies, maar je kunt ook vrijblijvend rondrijden in auto's, mensen neerschieten of een rollenspel spelen. 

2.000
Kapitaalronde
Lucas Selfslagh haalde met een crowdfunding al 2.000 euro op.

De 3D-ingenieur ontwierp Gent eerst in het spel 'Grand Theft Auto 4', maar splitste het daarna af in een aparte videogame onder de naam 'Ghent Theft Auto'. De voorbije jaren zette Selfslagh de kleinste details, tot bloembakken toe, om naar de virtuele wereld. Al die tijd was hij het enige personage dat in de wereld kon rondlopen. 

Crowdfunding

Tijdens de lockdown rijpte bij Selfslagh het idee om het project te versnellen, met de Gentse Feesten als eindpunt. Hoe mensen kunnen deelnemen aan de Feesten is nog niet volledig duidelijk. Mensen met een pc kunnen er waarschijnlijk in rondlopen en zelfs optredens bijwonen. 

'Het wordt een plek waar artiesten en entertainers ook kunnen optreden. 90 procent van de inkomsten die ze er generen, gaat rechtstreeks naar hen', zegt Selfslagh. 'Zij zien door de annulering van de Gentse Feesten een pak van hun inkomen verloren gaan.’

Er komt ook een smartphoneapp, maar hoe mensen daarmee over de Feesten kunnen dwalen, is nog niet duidelijk. Selfslagh zette de voorbije week een crowdfundingcampagne op en haalde in nog geen vier dagen bijna 2.000 euro op, bij 53 donoren. Hij zegt 9.000 euro nodig te hebben om zijn project op de eerste dag van de Feesten te kunnen lanceren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud