Advertentie

Gentse digitaliseringshulp Teamleader haalt 18,5 miljoen euro op

Jeroen De Wit is CEO van Teamleader. ©rv doc

Het Gentse softwarebedrijf Teamleader voert zijn grootste kapitaalverhoging tot nu toe door. Zowel het investeringsfonds van de oud-operationeel directeur van TomTom als PMV treedt toe.

Teamleader zet een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. Het Gentse softwarebedrijf, dat kmo's helpt te digitaliseren voor onder meer klantenbeheer, boekhouding en projectmanagement, haalt twee jaar na de vorige ronde opnieuw geld op. 

De kapitaalronde bestaat uit twee luiken. Enerzijds halen CEO Jeroen De Wit en co. vers geld op bij twee nieuwe partners. Het gaat om Keen Venture Partners, een investeringsfonds dat mee gerund wordt door Alexander Ribbink, de oud-CEO van het navigatiebedrijf TomTom. Ook Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) neemt deel.

Tomtom

Dat deel telt voor 14,5 miljoen euro mee. Verder zet Teamleader converteerbare obligaties om in kapitaal, ter waarde van 4 miljoen euro. Met de nieuwe ronde overtreft Teamleader ruimschoots de vorige ronde. Eind 2016 haalde het 10 miljoen euro op, bij het investeringsfonds van oud-Telenet-CEO Duco Sickinghe (Fortino Capital) en het techfonds Sage Capital. 

23 miljoen
Aantal kmo's
Teamleader richt zijn vizier op de 23 miljoen Europese kmo's.

Er komen ook nieuwe bestuurders aan boord. Fortino draagt Veroniek Collewaert, professor aan Vlerick Business School, voor. Collewaert was al officieus adviseur. Ook Ribbink zelf, die tussen 2003 en 2008 de operationele chef was bij TomTom, komt in de raad van bestuur. 

Zes landen

Teamleader is actief in zes landen: België, Nederland, Frankrijk, Nederland, Spanje en Italië. CEO De Wit hamert er steevast op dat in Europa 23 miljoen kmo's zijn die hulp behoeven bij hun digitaliseringsplannen. De Belgische en Nederlandse markt zijn al winstgevend, wat cash vrijmaakt voor de expansie naar andere landen. 

De afgelopen jaren hield het softwarebedrijf zich vooral bezig met de integratie van zijn eigen platform met andere, lokale toepassingen. Eerder dit jaar lanceerde het daar nog een investeringsfonds van 1 miljoen euro voor. 

Het nieuwe opgehaalde kapitaal moet dienen om Teamleader 'nog relevanter te maken in de markten waar het al aanwezig is'. Maar ook nieuwe markten zijn niet uit te sluiten, klinkt het bij De Wit. Er zal ook ingezet worden op meer integraties. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud