Advertentie
Advertentie

Google blaast Glass nieuw leven in voor zakelijke markt

Google-oprichter Sergey Brin met de consumentenversie van de Google Glass. ©REUTERS

De Google Glass is dood, leve de Google Glass. De slimme bril van het internetbedrijf mag dan in de koelkast zitten voor de consument, dat wil niet zeggen dat Google het project heeft begraven. Het bedrijf werkt druk aan een herlancering van het gadget voor op de werkplek, meldt The Wall Street Journal.

De nieuwe versie van het toestel krijgt intern de naam 'Enterprise Edition' mee, aldus de Amerikaanse krant. Het toestel zou in het najaar te koop moeten zijn.

De zakelijke Google Glass lijkt nog weinig van doen te hebben met het oorspronkelijke consumentenmodel. Volgens de Journal gaat het deze keer om een toestelletje dat de werknemer op de eigen bril of beschermingsbril moet klikken.

Google stopte een tijdje terug met de commercialisering van de Glass, omdat het toestel geen tractie vond op de consumentenmarkt. Dat gebruikers al snel 'glassholes' werden gedoopt, deed het imago geen goed. De angst voor privacy zat te diep ingebakken bij wie er mee in contact kwam. Dat je met de computerbril quasi ongemerkt foto's kon trekken en filmen, was een te grote horde om van het ding een massagoed te maken.

Maar toen Google de consumentenversie uit de rekken haalde, onderstreepte het meteen dat het verder zou werken aan het project. In de eerste plaats voor de zakelijke markt, het project dat nu blijkbaar vorm begint te krijgen. Maar ook een consumentenversie staat nog op de planning.

Google bracht de Glass onder in de afdeling consumentenhardware. die wordt geleid door Apple-veteraan Tony Fadell, die onder meer aan de wieg van de iPod stond. Google haalde Fadell binnen toen het miljarden op tafel legde voor diens bedrijf Nest Labs, dat onder andere slimme thermostaten, rookmelders en camera's maakt.

Google krijgt overigens concurrentie op de B2B-markt. Microsoft is bezig aan een virtuelerealiteitsbril voor op de werkplek. Over de HoloLens van Microsoft is nog niet erg veel bekend, behalve dan dat die op windows 10 zal draaien. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud