Google en Apple werken samen rond corona-apps

Google en Apple werken samen rond corona-apps. ©REUTERS

Apps die met bluetoothtechnologie de verspreiding van het coronavirus willen tegengaan kunnen rekenen op de hulp van de technologiebedrijven Google en Apple.

De techgiganten Google en Apple kondigden vrijdagavond een opmerkelijke samenwerking aan. De twee bedrijven palmen samen bijna de volledige markt van besturingssystemen voor smartphones in: Google met Android en Apple met iOS. 

Wereldwijd werken ontwikkelaars aan contacttracingapps: die houden via bluetoothtechnologie of locatiedata bij met wie een smartphonegebruiker allemaal in contact kwam. Als iemand met wie je in contact kwam besmet is, krijg je daar - geanonimiseerd - een melding van. Je kan dan zelf op je hoede zijn, en zo het verder verspreiden stoppen. 

De twee technologiebedrijven beloven zich achter de bluetoothtechnologie te scharen. Bluetooth kan perfect de exacte afstand tot een ander toestel met bluetooth meten, en zo bijhouden met wie je nauw contact had.

'We willen samenwerken om het gebruik van bluetoottechnologie mogelijk te maken zodat overheden en gezondheidsagentschappen de verspreiding van het virus kunnen tegengaan, met respect voor privacy en veiligheid', klinkt het in een communiqué.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud