Google en Facebook houden personeel dit jaar thuis

Google en Facebook houden hun personeel de rest van het jaar thuis. ©REUTERS

Bij de technologiebedrijven Google en Facebook zal de meerderheid van het personeel pas in 2021 naar kantoor kunnen terugkeren.

Google heeft zijn personeel meer duidelijkheid gegeven over hoe het werk in tijden van corona georganiseerd zal worden. Eerder had de technologiereus zijn werknemers al tot 1 juni thuisgezet. Het technologieblad The Information achterhaalde dat voor het gros van het personeel die regeling nu doorgetrokken wordt voor de rest van 2020.

Sundar Pichai, de CEO van Google-moeder Alphabet, heeft dat donderdag aangekondigd op een online meeting. Wiens werk  fysieke aanwezigheid op kantoor vereist, kan vanaf juni of juli komen, mits inachtname van de veiligheidsmaatregelen en in een heel 'andere kantoorervaring'. 

De kans bestaat dat na Facebook en Google nog technologiebedrijven zulke maatregelen nemen.

Google volgt zo die andere techgrootmacht, Facebook. Het sociale netwerk maakte donderdag bekend geen enkel kantoor te openen voor 6 juli. Ook daar zal de meerderheid van het personeel dit jaar van thuis uit werken. Eerder had het bedrijf al aangegeven alle evenementen met meer dan vijftig mensen tot midden volgend jaar te schrappen. 

De kans bestaat dat na Facebook en Google nog technologiebedrijven zulke maatregelen nemen. Alphabet telde eind vorig jaar wereldwijd 118.000 werknemers, Facbook 45.000. Beslissingen die zij doorvoeren, zetten niet zelden de toon. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud