Advertentie

Google herkent bots zonder uw hulp

Not a robot. ©Google

U hoeft Google niet langer te vertellen dat u geen bot bent, dat doen uw IP-adres en muisbewegingen voor u.

Googles methode reCAPTCHA om bots te herkennen werkt nu onzichtbaar op de achtergrond. Het spoort bots op zonder dat de gebruiker nog iets moet doen. ReCAPTCHA is een wijdverspreide gratis dienst waarmee websites zich kunnen beschermen tegen bots en spam. 

Mens vs bot

Het letterwoord reCAPTCHA staat voor: Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart

Het is doorheen de tijd enorm geëvolueerd, gaande van het moeten herkennen van wazige nummers of deuren in een serie foto's tot het plaatsen van een vinkje. Het herkennen van afbeeldingen, werd al snel achterhaald omdat geavanceerdere bots afbeeldingen beter begonnen te herkennen dan mensen.

Sinds twee jaar vraagt Google om met een vinkje te bevestigen dat de gebruiker geen bot is. Dankzij de gebruiksgeschiedenis van het IP-adres en de muisbewegingen onderscheidt het algoritme mens van bot. Dat vinkje verdwijnt nu ook en maakt het surfen weer een beetje sneller.

Algoritme trainen

Google gebruikte de input van de reCAPTCHA ook om problemen bij andere projecten te verhelpen. Door aan te duiden wat een deur is in een serie foto's, helpen internetgebruikers Googles algoritme om te begrijpen wat een deur is. Het herkennen van huisnummers was dan weer nuttig voor onduidelijke beelden van de Google-wagens voor street view binnen Google Maps.

Google stelt de onzichtbare reCAPTCHA voor

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud