Google lanceert fitness- en gezondheidsapp

Modellen poseren met de Samsung Galaxy S Android. Met die smartphone kan je via Google Fit al je sportdata verzamelen. ©REUTERS

Sinds vandaag kan je de app Google Fit downloaden in de Play Store van Google. De toepassing voor smartphones laat toe je (sport)activiteiten te monitoren via allerhande wearables die draaien op de Android-technologie. Google Fit moet de concurrentie aangaan met vergelijkbare diensten van Apple en Samsung.

Google Fit werd al in juni aangekondigd maar is sinds vandaag te downloaden in de Play Store van Google. De gratis app laat toe om fitness- en gezondheidsdata te verzamelen en te beheren met je smartphone.

Die data kun je eveneens verzamelen via allerhande wearables, draagbare electronicatoestellen, zoals smartwatches en fitnesstrackers die op de Android-technologie draaien. Zo kan je je hartslag monitoren, je gewicht bijhouden, je dagelijkse stappen tellen of je loop-, fiets- of andere trainingen opslaan.

Google Fit werpt zich meteen op als verzamelpunt voor andere apps waarmee je je sportactiviteiten kan monitoren zoals Strava, Runkeeper en Runtastic. Google Fit connecteert met die apps en trekt de data binnen in het Google-ecosysteem.

Google is relatief laat in de markt voor gezondheidsapps. Apple lanceerde eerder al HealthKit en Samsung heeft een soortgelijke applicatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud