Google-zus bouwt fabriek voor zelfrijdende wagens

Een zelfrijdende wagen van Waymo. ©REUTERS

Waymo, een dochterbedrijf van het Alphabet-concern dat ook Google omvat, bouwt in het Amerikaanse Michigan een nieuwe fabriek voor de assemblage van zelfrijdende wagens.

Met een investering van 13,6 miljoen dollar en de creatie van enkele honderden jobs gaat het niet om een mega-investering. Maar ze is wel symbolisch belangrijk omdat het techconcern de assemblage van zijn wagens steeds meer zelf in handen neemt.

De staat Michigan, bekend als vestigingsplaats van de grote Amerikaanse autofabrikanten, pompt 8 miljoen dollar in het project. De nieuwe fabriek moet wagens afleveren die onder bepaalde omstandigheden in staat zijn om te rijden zonder hulp van een menselijke chauffeur.

Waymo schrijft in zijn blog dat het gaat samenwerken met de toeleverancier Magna International voor de installatie van zijn zelfrijdende systemen in wagens die door andere bedrijven worden gemaakt. Een eigen Waymo-auto komt er dus voorlopig niet.

Waymo ontwikkelt zelf hardware en software voor autonome voertuigen. Het stak die eerder al in voertuigen van Fiat Chrysler en Jaguar Land Rover.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud