Grootste techbeurs ter wereld wordt virtueel

CES Las Vegas in 2020 ©REUTERS

CES, een van de grootste shows ter wereld voor consumentenelektronica, kiest voor de editie 2021 voor een volledig virtueel format. Hiermee volgt CES een duidelijke trend in de techwereld.

De groep achter de show, de Consumer Technology Association, werkte al aan een kleinere fysieke show in Las Vegas, gekoppeld aan meer digitale events. Nu is beslist dat de hele show virtueel zal zijn, van 6 januari tot 9 januari.

CES trok in 2020 meer dan 171.000 bezoekers. De Covid-19 pandemie maakt het volgens de organisatoren onmogelijk zoveel bezoekers op een veilige manier samen te brengen. Topman Gary Shapiro van de Consumer Technology Association vertelde The Wall Street Journal dat zijn beslissing voor een deel is ingegeven door zijn echtgenote, een arts die zelf besmet werd.

In Europa is het Duitse IFA de grootste beurs voor consumentenelektronica, met vorig jaar bijna 250.000 bezoekers. De beurs vindt plaats in september gedurende zes dagen, maar dit jaar wordt de duur gehalveerd - van 3 tot 5 september - en wordt het grote publiek niet toegelaten. Samsung stuurt alvast zijn kat. De Zuid-Koreaanse techspeler kiest voor een digitaal event.

Techbedrijven

Grote techbedrijven manen hun werknemers aan vooral thuis te blijven. Google liet weten dat zijn werknemers minstens tot juli 2021 thuis werken. Het gaat over bijna 200.000 werknemers die werken voor Alphabet, de holding waar ook Google toe behoort.

Topman Mark Zuckerberg van Facebook zei eerder dat de helft van zijn werknemers het komende decennium thuis zal werken. Voor Jack Dorsey van Twitter mogen werknemers voor altijd van thuis uit werken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud