Interim-CEO van Cambridge Analytica treedt alweer af

©ANP XTRA

Alexander Taylor, de man die de leiding nam van databedrijf Cambridge Analytica na de heisa over het misbruik van Facebook-data, treedt alweer af als CEO. Dat maakte het bedrijf zelf bekend.

In een korte mededeling op zijn website laat Cambridge Analytica weten dat Tayler zijn oude functie als Chief Data Officer weer gaat opnemen ‘om zich te kunnen focussen op de diverse technische onderzoeken en bevragingen’. Cambridge Analytica noemt nog geen vervanger voor Tayler.

Het bedrijf heeft dan ook zijn handen vol met de fall-out van het grote dataschandaal waarbij het de gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers zonder toestemming heeft gebruikt om de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump te steunen.

Tayler was nog maar enkele weken CEO ad interim ter vervanging van de omstreden ex-CEO Alexander Nix, die op 20 maart de laan werd uitgestuurd. Nix kwam in opspraak nadat uit een undercover-reportage op Channel 4 was gebleken dat hij illegale en onethische praktijken niet schuwde om verkiezingen in diverse landen te manipuleren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud